Жителите на Рим избраха за нов кмет кандидата на левицата

...
Жителите на Рим избраха за нов кмет кандидата на левицата
Коментари Харесай

Левицата спечели кметския пост в Рим

Жителите на Рим избраха за нов кмет претендента на левицата и някогашен министър на стопанската система Роберто Гуалтиери. Това демонстрират публични резултати от преброяването на две трети от бюлетините, съобщи Франс прес.

Гуалтиери събира 60,08 % от гласовете на втория тур, а противникът му от десницата Енрико Микети, получил 39,92 на 100, призна провалянето си.

Така 55-годишният Гуалтиери ще наследи на поста Вирджиния Раджи от антисистемното Движение " Пет звезди ". Раджи стана през 2016 година първата жена, определена отпред на италианската столица, само че бе отстранена още на първи тур на сегашните избори.

Този резултат е ново проваляне за обединението на десницата, включваща партиите " Лига ", " Напред Италия " и " Италиански братя ". На първия тур на локалните избори преди две седмици тя изгуби основни градове като Милано, Неапол и Болоня. Левицата завоюва и Торино.

Рим и Торино бяха извоювани на предните избори от Движение " Пет звезди ", което в този момент също е в оттегляне.

Кризата със сметосъбирането бе съществена тематика в предизборната акция във Вечния град.

" Ще работим на първо място да създадем нашия град още веднъж чист, ще осъществим поетите задължения по време на предизборната акция ", даде обещание Гуалтиери преди оповестяването на успеха му.

Кампанията на неговия противник претърпя неприятен поврат предходната седмица, откакто ляв вестник препубликува негова публикация с антисемитско наличие от предходната година. В нея Микети твърди, че има повече възпоменания за Холокоста, в сравнение с за други кланета, защото евреите управляват банки и лобита, които могат да решат бъдещето на планетата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР