Жителите на Приморие откриха гигантска риба в района на Назимов

...
Жителите на Приморие откриха гигантска риба в района на Назимов
Коментари Харесай

Рибар улови с голи ръце невиждана риба от легендите СНИМКИ

Жителите на Приморие откриха гигантска риба в региона на Назимов в Хасански регион, която преди този момент не е плувала във водите на Русия. Триметровият крал на херингите в залива Палас бе открит от локалния гражданин Владимир Тарасов, както описа негов прочут в обществените мрежи. Мъжът съумял да улови рибата с необикновена форма и цвят с голи ръце. Правейки си фотография с необикновен улов, мъжът след това го пуснал назад в морето.

" Тя имаше ужасни мустаци и помислих, че е отровна. Когато плуваше, изглеждаше като някакво страшилище. Очите, като звяр, във водата блестят като огледало, " споделя Тарасов.

На собствен ред Владимир Раков, лекар по биологични науки на Далечния Източен клон на Руската академия на науките, твърди, че находката на жителите на Приморие не е рискова или отровна. Напротив, специалистът счита, че някой от ихтиолозите би бил " благополучен да отиде " за този тип риба, тъй че срещата с царя на херингите в Русия е в действителност историческо събитие.

" Всеки ихтиолог е благополучен да следва царя на херингите даже до краищата на света. Находката е неповторима, в този момент във всички справочници към този момент е допустимо да се сложи като нов тип за фауната в Руската федерация, " сподели Раков.

Прави усещане, че кралят на херингите, е морска риба, която се среща в топлите, умерено топли и умерени води на Тихия, Атлантическия и Индийския океан, както и на дълбочини от повърхността до 500-700 метра, от време на време 1000 м. Кралят на херингите е вписан в Книгата на върховете на Гинес като най-дълго живеещата костна риба. Името „ цар на херингите “ е измислено от норвежки риболовци заради обстоятелството, че рибата е открита в мрежи дружно с херинга, както и поради огнената грива от лъчи на гръбната перка, която наподобява на корона.

Според антични японски митове този необичаен тип риба е предвестител на ужасни цунамита и трусове.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР