Жителите на повече от 70 руски региона ще гласуват на

...
Жителите на повече от 70 руски региона ще гласуват на
Коментари Харесай

Русия провежда регионални избори

Жителите на повече от 70 съветски района ще гласоподават на избори на разнообразни равнища през днешния ден, с цел да изберат ръководители на райони, членове на районни и общински законодателни органи и четирима членове на Държавната дума, оповестиха съветските държавни медии.

Русия ще опита да организира парламентарни избори в непризнатите Донецката и Луганската национални републики (ДНР и ЛНР), както и в укранските Херсонската и Запорожската област, елементи от които Москва към момента окупира.

В 21 района на Русия ще се проведат директни избори за ръководители на райони, а в 20 района ще се избират районни депутати. Членове на общинските законодателни органи ще бъдат определени в 17 района. Гласуването за кмет на Москва и губернатор на Московска област ще бъде измежду най-значимите събития в акцията. Освен това членовете на долната камара на съветския парламент, Държавната дума, ще бъдат определени в четири едномандатни изборни региона.

В множеството райони гласуването ще продължи три дни. Избирателните секции са отворени сред 8:00 ч. и 20:00 ч. локално време.

Общо 81 000 души ще вземат участие в изборите като претенденти за разнообразни постове, като над 70 000 от тях са членове на 20 политически партии, а останалите 10 000 са самостоятелни претенденти.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР