Жителите на пловдивското село Неделево се вдигат на бунт срещу

...
Жителите на пловдивското село Неделево се вдигат на бунт срещу
Коментари Харесай

Жители на Неделево скочиха срещу изграждането на компостираща инсталация в пловдивското село

Жителите на пловдивското село Неделево се подвигат на протест против построяването на компостираща апаратура на територията на обитаемото място. На 13 декември (сряда) в 16.30 часа локален Инициативен комитет дружно с юрист Милена Мунджели ще подават в деловодството на Община Съединение публично несъгласие против плана „ Проектиране и създаване на компостираща апаратура за разделно събиране на зелени и/или биоразградими боклуци, генерирани от общините Съединение и Стамболийски на територията на село Неделево ”.

 ned

Възражението е съпроводено с подписка от 250 поданици на селото, които са срещу построяването въобще на сходна апаратура. Според Генка Костадинова от Инициативния комитет на жителите на Неделево в селото въобще не е имало публично допитване, а оповестената в уеб страницата на общината информация за това е непълна и неразбираема.

„ Промяната на статута на общинския парцел, избран за тази цел, е осъществена подмолно, а директните съседи на този парцел не са осведомени за какво му се сменя статута. Освен това обявата за възможни възражения е неразбираема, а периодите за това доста къси, а лицето, което би трябвало да ги одобри, сега е в болнични ”, добавя Генка Костадинова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР