Жителите на пловдивското село Чешнегирово не били предупредени за мащабното

...
Жителите на пловдивското село Чешнегирово не били предупредени за мащабното
Коментари Харесай

Учение на НАТО с бойни самолети събуди и побърка българско село! Хората не били предупреди какво ги чака

Жителите на пловдивското село Чешнегирово не били предизвестени за огромното натовско обучение, което се организира на тяхна територия. Това заяви за сътрудниците от Plovdiv24.bg кметът на селото Христо Атанасов.

" Не знаех, че ще има обучение, никой не ми изпрати писмо, никой не ни предизвести “, уточни кметът Атанасов. Разбрах, когато видях тировете, които разтоварват техниката, сподели кметът и добави: " Търсят ни единствено, когато стане пакост “.

По думите на Атанасов хората от селото одобряват разнопосочно учението на тяхна територия, при което бойни и транспортни самолети прелитат ниско над къщите им, има и стрелби. Някои от тях настояват, че този звук им липсва. Повечето, обаче са възмутени и се ядосват същински.

Около 3.30 часа по-миналата нощ шумът от ниско прелитащи самолети и стрелби стреснал хората. Вчера два бойни самолета са прелетели ниско, а през днешния ден - един транспортен.  " Военнослужещи няма в селището, те са евентуално в поделението над Чешнегирово “, сподели още кметът. 

В периода от 1 май до 19 май 2021 година на териториите на Република България, Естония и Румъния се организира въздушно-десантното обучение " SWIFT RESPONSE 21 “. То е част от ръководеното от Командването на Сухопътните сили на Съединени американски щати за Европа и Африка " DEFENDER EUROPE 21 “.

В рамките на " SWIFT RESPONSE 21 “ през нощта на 10 против 11 май се извърши стратегически въздушен десант на летище с отпаднала нужда Чешнегирово. Сценарият планува военнослужещи от състава на 42-и механизиран батальон от 2-а механизирана бригада да обезпечават защитата на летището в ролята си на противостоящи сили.

Базата за предно разполагане – Безмер ще обезпечи непосредствена авиационна поддръжка и подавяне на средствата за противовъздушна защита на земята, а управлението на полетите ще се реализира от летище Пловдив. Аварийно-спасителното и логистично обезпечаване по време на провежданата интервенция ще се реализира от американска страна. В идващите дни подготвителните задания ще продължат в региона на Учебен полигон " Ново село. “

По време на " SWIFT RESPONSE 21 “ ще бъдат извършени специфични интервенции, въздушни десанти, преодоляване на обекти и провеждането на бойни стрелби на разнообразни полигони в страните-домакини. В България ще бъдат употребявани летище с отпаднала нужда Чешнегирово и Учебен полигон " Ново село “.

Учението започва на територията на страната при започване на месец май с въздушен десант от италиански военнослужещи от състава на въздушно портативна бригада " FOLGORI “. Те организираха разследващи дейности за обезпечаване на въздушния десант на главните сили от състава на 173-та въздушно портативна бригада (САЩ).
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР