Жителите на пловдивското село Белащица избират дали да се отделят

...
Жителите на пловдивското село Белащица избират дали да се отделят
Коментари Харесай

Белащица решава на референдум за отделяне от община Родопи

Жителите на пловдивското село Белащица избират дали да се отделят от община Родопи и да се причислят към община Пловдив.

В локалния референдум право на глас имат 1733 души, само че към 11 часа изборната интензивност, която регистрираха членовете на трите изборни секции, беше под пет %.

До референдума се стигна след импортирана подписка от поданици на Белащица и искане от предприемчив комитет до регионалния шеф.

В същото време провеждането на локалното допитване се апелира пред Върховния административен съд от кмета на община Родопи, в чиято пълномощия попада селото.

Гласуването ще продължи до 20 часа, а резултатите се чакат малко преди среднощ. За да е законен референдумът в него би трябвало да са взели участие над 40 % от имащите право на глас, предава Българска национална телевизия.

" Гласувахме, няма метод. Трябва да вземем решение. Ако минем към общината има и плюсове, има и минуси. Един от минусите е, че по всяка възможност общината ще вдигне налозите ".

" Искам да си останем със статута на село. Живеем си на село, селяндур съм, не се тормозя от това. Според мен това прекосяване към община Пловдив има някакви подмолни стопански ползи, които не бяха добре разяснени ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР