Жителите на пловдивския квартал Коматево“ се вдигнаха на протест в

...
Жителите на пловдивския квартал Коматево“ се вдигнаха на протест в
Коментари Харесай

Пловдивчани излязоха на бунт срещу църквата "Жътвари"

Жителите на пловдивския квартал „ Коматево “ се подвигнаха на митинг в неделя против християнската черква „ Жътвари “, която преди година се е преместила от „ Столипиново “.

Първоначално локалните хора си помислили, че вярващите в тази съгласно тях частна вяра ще си извършват ритуалите, без да пречат на никого. Тази пролет обаче от децата си хората научили, че вярващи от частната черква отивали в парка наоколо и примамвали деца с бонбони и ягоди.

„ Жътварите “ притеглят децата ни с безвъзмездни игри, занимания, куклен спектакъл, книжки, бонбони, балони, трамплин, изобразяване с бои и тебешири и с какво ли не още. Много са изобретателни “, се оплакват хората от кв. „ Коматево “.

Според тях всичко това не е редно, защото не е ясно какво е наличието на предлаганата от жътварите храна, написа " Монитор ". 

Протестът пред църквата стартира в неделя от 11 часа, като пред остарялата постройка на по този начин наречената черква се събраха стотина поданици на квартала. След като влязоха в двора на църквата „ Жътвари “, на мястото бяха извикани 2-3 патрулни коли. Полицаите се опитваха да предотвратят влизане в постройката от протестиращите. Навън при хората от квартала излязоха и вярващи, които обясняваха, че нищо неприятно не правели и религията им е мирна.

От църквата отхвърлят да са черпели децата с бонбони и ягоди, с цел да ги примамят към вярата си.

„ Хората са вбесени, че децата ни са черпени с бонбони, ягоди, шоколади. А знаете ли децата, които почерпихте, дали нямат някаква алергия? Сега има пандемия? Редно ли е да черпите децата с храна? След като не притегляте деца, каква ви е задачата да ги черпите? “, викаха хората.

Тъй като жена от църквата отхвърляше да е черпила деца, признавайки, че единствено им е дала ягоди, това й отричане провокира яростта на протестиращите. „ А знаете ли, че ягодите са алергени? “, я отвърна протестираща. „ Аз съм Василен Велков “, разгласи мъж от църквата на въпрос по какъв начин се споделя, само че не взе отношение по черпенето на деца.

„ Абе то не е едно дете бе! Вие нас на палячовци ли ни вършиме? Няма уредници на митинга ни. Искаме да ви изринем – „ Жътвари, вън! “ Никой не желае да занимавате нашите деца! “, изкрещя мъж от протестиращите.

На мястото бяха пратени полицейски патрулки, с цел да усмирят пристрастеностите. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР