Жителите на пловдивските села Златитрап и Брестовица събраха подписка за

...
Жителите на пловдивските села Златитрап и Брестовица събраха подписка за
Коментари Харесай

Подписка за нов светофар на Околовръстното шосе на Пловдив

Жителите на пловдивските села Златитрап и Брестовица събраха подписка за създаване на кръгово кръстовище или светофар на Околовръстния път на Пловдив при връзката на квартал " Прослав " и двете села. Искането е поради честите произшествия на мястото и затрудняване на придвижването.

Златитрап, Родопи Брестовица, Родопи Пловдив

Подписката е импортирана в регионалната администрация с искане за бързо решение на казуса.
Георги Дербатов – предприемчив комитет:
" Значи, когато се пътува към Пловдив от Брестовица и Златитрап, на самото кръстовище би трябвало да се извърши ляв завой, а колите, които се движат по Околовръстното шосе, не съблюдават рестриктивните мерки за понижаване на скоростта, както всеки един от нас. И тъй като там придвижването е интензивно, левият завой е извънредно сложен и рисков. "
Комисията по сигурност на придвижването към този момент е разискала казуса и е решила, че на този стадий няма техническа опция за създаване на светофар или кръгово кръстовище
Нъшан Деркалестаниян – Областна комисия по сигурност на придвижването:
" Има очакван капиталов план, който планува удвояване на пътното платно. Разширяване на пътното платно също по този начин. На въпросното кръстовище ще бъде построен пътен възел и по-конкретно полудетелина и ще бъде на две равнища. "
Изграждането на оборудването се е забавило поради постъпила преди време тъжба от неправителствени организации против строителството. Тя обаче е отхвърлена от магистратите. Средствата за построяването на полудетелината обаче още не са отпуснати и се чака да се обезпечат откакто бъде въведена тол такса за придвижване по пътищата оповестиха от организация " Пътна инфраструктура ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР