Жителите на пет погранични села в община Елхово са против

...
Жителите на пет погранични села в община Елхово са против
Коментари Харесай

Недоволство от закриването на полицейския участък в Лесово

Жителите на пет погранични села в община Елхово са срещу закриването на полицейския сектор в село Лесово. Те заплашват с гражданско непокорство и обсада на интернационалния път към Граничен пункт Лесово.

Все още няма публична информация за закриването на сектора, в който работят 5- ма полицейски чиновници, само че съгласно кмета на Лесово Димитър Бившев не трябва да се позволява в селата край границата да останат без полицейско наличие:

" Първо като имаме поради, че Лесово е гранично село мигрантският напън е доста мощен, вторият фактор е възрастното население и трето- ще се вдигне битовата престъпност ".

Около 1500 души живеят в селата в региона на сектора, като през него минава и пътя за граничния пункт.  Кметът на село Гранитово Христо Гечев:

" Искаме си полицията да си остане, с цел да сме спокойни, че има кой да ни отбрани от обири, от мигранти от какво ли не ".

Областният шеф Георги Чалъков уточни, че към момента няма публично предложение за усъвършенстването на структурата:

" Това предложение ще бъде част от оптимизацията, само че в последна сметка решението дали ще има сектор в Лесово или не е на Министерство на вътрешните работи. Моята персонална позиция е, че би трябвало да има полицейско наличие във всички дребни обитаеми места ".

От селата са в подготвеност за протестни дейности:

" Следващата ни стъпка блокираме пътя - един, два, три – всеки ден ще го блокираме ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР