Жителите на пернишките квартали "Изток", "Мошино" и "Тева" и на

...
Жителите на пернишките квартали "Изток", "Мошино" и "Тева" и на
Коментари Харесай

Продължава ремонтът на водопровода в Перник

Жителите на пернишките квартали "Изток ", "Мошино " и "Тева " и на селата Големо Бучино и Люлин още веднъж са без вода, откакто огромната повреда от петък не е била отстранена изцяло и ремонтните действия ще продължат и през днешния ден, оповестяват от локалното ВиК.

От сдружението отхвърлят ежедневните повреди в общината да се дължат на по-високото налягане в новия тръбопровод от Мало Бучино.
Като причина за повредите се показва амортизираната водопроводна мрежа.

Припомняме, от предходната година област Перник е в бедствено състояние поради водната рецесия, която бе оповестена в цяла област на 18 ноември.

Решението за построяването на водопровода, с цел да се вземе вода от "Белмекен " и да се докара до Перник, беше взето от Министерския съвет като единственото допустимо, което да подкрепи Перник и рецесията с размера на язовир "Студена ". То беше признато и с гласоподаване от Столичния общински съвет, с което се даде позволение за включване към ВиК мрежата на София.

На 21 март кметът на Перник съобщи, че е подготвен да стигне и до съда, с цел да почисти връзките с Ревизоро. Дни по-късно стана ясно, че градоначалникът е подготвен да одобри подадена ръка от страна на екоминистъра.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР