Жителите на Омуртаг ще блокират главния път София-Варна днес от

...
Жителите на Омуртаг ще блокират главния път София-Варна днес от
Коментари Харесай

Омуртаг затваря пътя София-Варна: Общината умира без вода заради феодализма на един кмет

Жителите на Омуртаг ще блокират основния път София-Варна през днешния ден от 11:50 часа . Причината за следващото неодобрение на хората е безводието от години. Те показаха в своята позиция:

„ Кметът на Общината Ешреф Ешрефов и Областният шеф на Търговище Гергана Цонева, нямат волята и потенциалът да изпълнят дилемите, сложени от Министерство на регионалното развитие, с цел да може да се употребява водата от пречиствателната станция “Ястребино ” за потребностите на Омуртаг, в бедственото състояние. А те не са по никакъв начин комплицирани, откакто 80% от тях бяха изпълнени от ВиК-Търговище на благосклонност и за тяхна сметка, в границите на тези 10 дни.

Неспособността на кмета на Община Омуртаг Ешреф Ешрефов, да извършва служебните си отговорности, държи популацията на Омуртаг заложници на суша и безводие. 1 година по-късно, Омуртаг още веднъж е в бедствено състояние и без вода, макар, че резервоарите на града са цялостни с вода. Лошото стопанисване и неспособността на кмета да извършва отговорностите си, стопира процеса.

Комуникацията с Община Омуртаг е мъчна, а предприемане на дейности от нейна страна – оскъдни. През множеството време, тя не осигуряваше даже и представително присъствено лице. На процедура, с цел да извърши, каквото и да е деяние, всички останали заинтригувани страни се постанова да и звъним от заран до вечер и да я молим да участва и да реализира отговорностите си. “

Местните настоят да се изпълнят следните задания от Община Омуртаг:

– Да обезпечи дипломиран личен състав, който да оперира непрекъснато с елемента, ситуиран в двора на първи напредък, до момента в който се обезпечи краткотраен ток на обекта. Този личен състав да бъде подготвен от квалифицирана компания.
– Да отремонтира контролните табла на първи напредък, с цел да може процесът на работа на помпите да е автоматизиран и да има отбрана, която защищава помпите от строшаване.
– Да се извърши тестване на хидрозащитите на втори напредък. За тази тясно характерна задача, ВиК още веднъж подадоха ръка на Общината, като уговориха един от дребното експерти в България.
– Министерството на Здравеопазването би трябвало да даде наставление на РЗИ Търговище, за стартирането на водата към потребителя. За задачата е нужно Община Омуртаг да реализира експресна връзка с Главния здравен контрольор доктор Ангел Кунчев.
– Да извърши 72 часови ел. проби на ел. инсталациите, след промяната на откраднатият трансформатор, кабели и други “ЕНЕРГО ПРО ВАРНА ” ЕАД също би трябвало да имат подготвеност да бъдат оптимално експедитивни, този път, с обезпечаването на краткотраен ток на първи напредък, откакто минат тези енерготестове и документалната работа.

Министърът на Министерство на регионалното развитие Андрей Цеков приложи писмо до Община Омуртаг, в следващ опит да се подтикне кметът Ешреф Ешрефов да извършва административните си отговорности и отговорности към популацията на града, и то в оповестено бедствено състояние .

Във връзка с набелязаните ограничения за разрешаване на водната рецесия в Омуртаг, в наличието на всички ангажирани институции и локалните цивилен организации, в качеството Ви на кмет на община Омуртаг и възложител на обект „ Помпени станции Омуртаг – I-ви и II-ри напредък “, считаме, че е от Ваша подготвеност, според настоящата нормативна уредба, да се подхващат следните дейности:

– документално, по съответния ред, да възложите на шефа на „ ВиК “ ООД – Търговище осъществяване на дейности, нужни за привеждане във функционална валидност на помпените станции – част от посочения нагоре обект;
– да осигурите техническа редовност и сигурност на електрическите табла, помпи, резервоари /както и актуализация на съществуващите планове на съоръженията/ и санитарни условия на помещенията;
– да възстановите и въведете в употреба съществуващия дизелов елемент, да проведете свързването му с помпена станция /ПС/ на първи напредък, както и да осигурите непрекъснатото му и непрестанно функциониране;
– да възстановите електрическото зареждане на ПС първи напредък и да осигурите провеждането на 72-часова проба за присъединението му към мрежата на ЕРП-Север;
– да възложите почистването на всички терени на ПС първи напредък, на ПС втори напредък, както и напорния контейнер междинна зона от шубраци и всевъзможни други отпадъци;
– да осигурите непрекъснато техническо наличие, както и физическа защита на обектите, формиращи помпените станции;
– при нужда срокът на бедственото състояние да бъде продължен.

Министърът помоли да бъда известен в незабавен порядък за стадия на привършване на всяко едно от гореописаните дейности.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР