Жителите на Омуртаг отново излязоха на протест заради проблема с

...
Жителите на Омуртаг отново излязоха на протест заради проблема с
Коментари Харесай

Пореден протест в Омуртаг заради безводие

Жителите на Омуртаг още веднъж излязоха на митинг поради казуса с безводието в града. Недоволните се събраха по обяд в центъра и желаеха общинската администрация да разпореди на ВиК-Търговище осъществяването на дилемите, които Министерството на районното развиване към този момент позволи, а точно - да се пусне вода от язовир Ястребино. 
Преди дни районното министерство даде зелена сетлина за това, само че дейности не се подхващат. Затова и на митинга имаше плакати с надпис: " Царят дава, пъдарят не дава ". " Девет месеца общината няма потенциала и желанието да възвърне функционалността на подемите. Ние предлагаме общината да разпореди на ВиК да го извърши. Подчертаваме, че вода сега в Омуртаг има от пречиствателната станция " Ястребино ". Това към този момент не е проблем. В момента въпросът е да се възвърне функционалната валидност на двете помпени станции ", сподели Магдалена Славова от " Вода за Омуртаг ".
Междувременно Министерският съвет одобри решение за даване на бутилирана вода за питейни потребности по искане на регионалния шеф на  Търговище. Целта е превъзмогване на последствията от оповестено бедствено състояние на част от територията на Омуртаг и с. Великденче.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР