Жителите на Омуртаг блокираха главния път София-Варна с искане да

...
Жителите на Омуртаг блокираха главния път София-Варна с искане да
Коментари Харесай

Жителите на Омуртаг блокираха пътя за Варна заради продължаващото безводие

Жителите на Омуртаг блокираха основния път София-Варна с искане да бъде приключен водопровода към града и министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков да извърши обещанието си за обезпечаване на вода за града, обещано преди 9 месеца.

В деня на славянската словесност протестиращите упорстват да бъде приключено изпитването с вода на водопровода Ястребино-Омуртаг, което на 6-и март стигна до с. Изворово и оттогава е без придвижване.

Чакащите водачи в колите си и от двете страни на блокадата са показали схващане и са изразили поддръжка и състрадание към тежките условия на битие на популацията на града, който е отечество на втория български космонавт Александър Александров.

" Призоваваме всички виновни лица на виновните институции за проблема ни, а точно - Министерство на регионалното развитие - министър Иван Шишков, Областна администрация - Станимир Парашкевов, " В и К " Търговище - шеф Явор Миланов, ВиК холдинг - изпълнителен шеф Ирена Георгиева, да проявят зряло държание. Да се срещнат и схванат, по какъв начин ще работят от тук на сетне. Не може да си трансферират 9 месеца отговорност. Ако тези лица не могат да поемат отговорност и се оправдават едни с други, то мястото им не е на позициите, които заемат. На тези позиции би трябвало да стоят хора, които могат да поемат огромни отговорности и да позволяват публични проблеми, със размах и в къси периоди.. " - разяснява Магдалена Славова от гражданското обединяване " Вода за Омуртаг ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР