Жителите на община Своге излизат на протест в сряда от

...
Жителите на община Своге излизат на протест в сряда от
Коментари Харесай

От утре жителите на Своге ще протестират всеки ден от 17.00 часа

Жителите на община Своге излизат на митинг в сряда от 17.00 часа. Тяхното искане е да се ремонтира и поправи пътната настилка в сектора при Искърското дефиле, където на 25 август се прекатурна рейс и починаха 17 души, а други 21 пострадаха. Това оповестиха за Агенция Фокус от Общинската администрация.

По първична информация проведената проява ще бъде мирна и ще се организира на мястото на тежката злополука. Към момента уредниците са подали искане в Районното ръководство в Своге и в Общината, което най-вероятно ще бъде признато. Все още не се знае броят на жителите, които ще вземат присъединяване в протестните дейности.

По закон общината няма право да забрани протестните дейности, само че това, което ни тормози e, че жителите на Своге са избрали като време 17.00 часа, а това е пиков час и има действителна рискове за нови произшествия, сподели пред организацията зам.-кметът на община Своге инж. Георги Петков.

„ Това образуване от страна на жителите основава действителни предпоставки за нови произшествия, макар че ще има полицейски екипи на място, вероятността остава огромна ", уточни той. Петков добави, че през днешния ден ще предложения представители на протестната организация, с цел да намерят компромисен вид. По думите му самият митинг ще бъде проведен като бдение, което ще се организира всеки ден след 17.00 часа по 15-20 минути. „ За мен има огромна заплаха за тяхната сигурност, тъй като това е основен републикански път и придвижването е интензивно ", сподели зам.-кметът на Своге Георги Петков.

На въпрос дали имат съображение жителите да считат, че пътната права е рискова, той разяснява, че това, което е видял като нередности е било изпратено под формата на писма до Агенция „ Пътна инфраструктура " и регионалния шеф. Според него връзката сред институциите е на равнище, непрекъснато се изпращат снимкови материали за избрани случаи като надвиснали дървета, счупени мантинели, изчезнали знаци.

„ Друг сериозен сектор се намира на изхода на община Своге, там има проваляне от 15-20 метра на пътната настилка и постоянно стават пътни произшествия ", разяснява той. По думите му преди три седмици на тази права е имало злополука, на която се е наложило рязане на лекия автомобил, с цел да може да се извадят хората. „ Гражданите на Своге ще стачкуват поради бездействието на държавните институции и по тази причина, че умират толкоз хора по пътищата ", посочи инж. Петков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР