Жителите на община Своге излизат на протест в сряда от

...
Жителите на община Своге излизат на протест в сряда от
Коментари Харесай

Жителите на Своге всеки ден на бдение на пътя-убиец, но в пиков час и има опасност от...

Жителите на община Своге излизат на митинг в сряда от 17:00 часа. Тяхното искане е да се ремонтира и поправи пътната настилка в сектора при Искърското дефиле, където на 25 август се прекатурна рейс и починаха 17 души.

По първична информация проведената проява ще бъде мирна и ще се организира на мястото на тежката злополука. Към момента уредниците са подали искане в Районното ръководство в Своге и в Общината, написа Блиц.

" По закон общината няма право да забрани протестните дейности, само че това, което ни тормози, e, че жителите на Своге са избрали като време 17:00 часа, а това е пиков час и има действителна рискове за нови произшествия ", сподели зам.-кметът на община Своге инж. Георги Петков пред " Фокус ".

Петков добави, че през днешния ден ще предложения представители на протестната организация, с цел да намерят компромисен вид.

По думите му самият митинг ще бъде проведен като бдение, което ще се организира всеки ден след 17:00 часа по 15-20 минути.

" За мен има огромна заплаха за тяхната сигурност, тъй като това е основен републикански път и придвижването е интензивно ", сподели зам.-кметът.

По думите му различен сериозен сектор се намира на изхода на Община Своге, където има проваляне от 15-20 метра на пътната настилка и постоянно стават пътни произшествия.

Преди три седмици на тази права е имало злополука, при която се е наложило рязане на лекия автомобил, с цел да може да се извадят хората.

Междувременно от УМБАЛ " Св. Анна " оповестиха, че трима потърпевши при злополуката - мъж и 2 дами, към момента са в реанимация. С заплаха за живота остава най-пострадалата 52-годишна жена, която е в интервенция.

Другите трима са нормализирани и лекуването им продължава в Клиника по хирургия и Клиника по ортопедия и травматология на болничното заведение.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР