Жителите на община Сапарева баня предпочитат за плаж Гърция, вместо

...
Жителите на община Сапарева баня предпочитат за плаж Гърция, вместо
Коментари Харесай

Пълнен абсурд! Жители на Сапарева баня ходят да се плицикат в Гърция, по-евтино им е

Жителите на община Сапарева баня избират за плаж Гърция, вместо да заплащат от 10 до 30 лева вход в трите публични плажа в града. Срещу 20 лева пътуват с рейс и се плацикат през целия ден в Бяло море, написа Struma.bg.

Безработната Юлия Христова пътува съвсем всяка неделя до Гърция на плаж, твърди, че й излиза и по-евтино. “За един ден на море заплащам 20 лева за превоз в двете направления. Давам 2 евро за шезлонг, като в тази цена влиза фрапе или минерална вода. Хем си направя екскурзия, хем се окъпвам в морето. За да влезеш в някой от трите плажа в Сапарева баня, би трябвало да платиш минимум 10 лева Отделно кафе, вода… Ако повеждам и някое от внучетата, ще ми излезе минимум 50 лева за ден. За Гърция има нова оферта, за 2 дни с една нощувка заплащам по 50 лева С тази сума съм си осигурила два дни на море”, съобщи Юлия Христова.

В минералната баня, която е общинска, само че преди години, по време на ръководството на Сашо Иванов, беше дадена на концесия за 35 години на Ивайло Иванов, един от шефовете на “Рила-спорт”, за прилагане на външен и вътрешен басейн цената през седмицата е 25 лева, а в почивните дни скача на 30 лева на човек. Предлага се и пакетна цена за 4-членно семейство от 40 лева в делнични дни и 55 лева за почивните.
На всички, които употребяват басейните на минералната баня, се постанова да заплащат по 5 лева за специфична гривна, която връщат в края на деня и им се възстановят 5-те лв. депозит.

В най-стария плаж в Сапарева баня, който в този момент е благосъстоятелност на Санаториума, се влиза против такса от 10 лева Може да сложиш кърпата на тревата или да ползваш шезлонг. В почивните дни цената скача на 12 лева, за децата е 6 лева

На последното съвещание на Общински съвет в Сапарева баня локалните парламентаристи гласоподаваха да се удължи разрешителното за прилагане на минерална вода от Санаториума още 5 години, като заплащат цена на кубик минерална вода от 1,20 лева

Преди няколко месеца цената на билета за баня беше нараснала от 2 на 5 лева Това беше мястото, където сапаревобанци, а и поданици от прилежащи общини се къпеха на ниска цена, само че и тази облага им беше отнета.

На входа на курортния град се намира още един от публичните плажове, където цената за вход е 12 лева
Прави усещане, че и пред трите плажа в Сапарева баня са паркирани коли най-вече със софийска и пернишка регистрация. “Столичани избират прохладата и минералните басейни на Сапарева баня, защото за тях е на ниска цена. Ние бягаме по Гръцко”, разясняват поданици на Сапарева баня.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР