Жителите на обезлюдяващото се косовско село Липа, от което са

...
Жителите на обезлюдяващото се косовско село Липа, от което са
Коментари Харесай

Жителите на косовско село молят Дуа Липа да помогне за съживяването му /снимки/

Жителите на обезлюдяващото се косовско село Липа, от което са корените на световноизвестната изпълнителка Дуа Липа, се обърнаха към нея с молба да помогне за съживяването му, оповестява вестник „ Коха диторе “, предава Българска телеграфна агенция.
Местни хора от селото, което е покрай град Печ (Пея на албански), споделиха пред телевизия „ Кохавижън “ (КТВ), че то е съвсем изоставено, макар че преди в него е имало 30 къщи.
Една от дамите в селото се обърна към Дуа Липа, чийто татко е косовски албанец, с молба певицата да направи нещо, с което селото да стане привлекателно за посетителите.
„ Тя може да направи (село) Липа място, което да се посещава от доста туристи, да го трансформира в място, което малко най-малко да има кой да го види, тъй като планините (в селото) имат своето значение. Ако желае, тя може да му придаде огромна значителност, да провежда нещо тук, да даде образец тъкмо тук, в Липа. Всички младежи, че даже и по-възрастните, биха се събрали “, съобщи дамата от селото пред КТВ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР