Жителите на Нигерия нямат достъп до социалната мрежа Twitter за

...
Жителите на Нигерия нямат достъп до социалната мрежа Twitter за
Коментари Харесай

Нигерия забрани достъпа до Twitter, след като модераторите изтриха пост на президента

Жителите на Нигерия нямат достъп до обществената мрежа Twitter за „ несигурно време “, „ поради непрекъснато потребление на платформата за действия, които могат да подкопаят корпоративното битие на Нигерия “, се споделя изказване от министъра на информацията и културата на страната. Този ход идва два дни, откакто платформата отстрани застрашителен пост на президента на страната Мухамаду Бухари, за който Twitter съобщи, че е „ нарушил политиките за наличие “.

В изказването на министър Лай Мохамед не се загатва изтрития пост, нито по какъв метод ще бъде лимитиран достъпа до обществената мрежа.

В изтрития пост на Бухари той е написал, че обмисля предложение да глоби сецесионистите. „ Много от тези, които се държат неприятно през днешния ден, са прекомерно млади, с цел да знаят за разрушенията и загубите на човешки животи, настъпили по време на войната в Биафра “, написа той. „ Тези от нас, които са били на бойното поле повече от 30 месеца и са минали през войната, ще се отнесат с тях по метод, който могат да схванат “, написа Бухари, който е заемал пост на генерал-майор по време на войната в Биафра, която докара до гибелта на повече от милион души.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР