Жителите на над десет села в Община Тунджа продължават да

...
Жителите на над десет села в Община Тунджа продължават да
Коментари Харесай

Жителите на над 10 села в Ямболско се оплакват от чести спирания на тока

Жителите на над 10 села в Община Тунджа не престават да се оплакват от чести и неочаквани прекъсвания на тока. Подадени са десетки сигнали за изгорели електроуреди в кметствата.

На този стадий казусът не е позволен, заяви кметът на Община Тунджа Георги Георгиев.

По думите му с непрекъснатите токови удари, стопира и водоподаването в обитаемоте места. „ Нали си представяте първо какви отблясъци има в бита на хората, второ – на помпите с подаването на вода. Като изключат автоматизираните превключватели и някой би трябвало да отиде да вдигне предпазителя “, разяснява Георгиев.

Проблемът е най-сериозен в три села – Кабиле, Дражево и Хаджидимитрово. Местните хора и компании са в протестна подготвеност за блокади на пътища. Планират и да струпат изгорелите си електроуреди пред постройката на енергодружество в Ямбол, сподели кметът на Кабиле Георги Динев.

Общинският кмет уточни още, че е получено „ най-тривиалното пояснение “ от страна на ЕВН „ Електроразпределение Юг “. От сдружението са дали отговор, че токовите удари се дължат на множеството ята птици, кацащи по електропроводите през летния сезон. Предстои общинското управление още веднъж да се срещне с шефа на енергодружеството в Ямбол.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР