Жителите на на ж.к. Манастирски ливади-изток планират протестират пред дома

...
Жителите на на ж.к. Манастирски ливади-изток планират протестират пред дома
Коментари Харесай

Протест пред дома на Фандъкова организират нейни съседи

Жителите на на ж.к. " Манастирски ливади-изток " възнамеряват стачкуват пред дома на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Неделя по обед недоволните хора ще излязат да стачкуват на кръстовището на ул. " Шарл Шампо " и ул. " Боянски водопад ", с цел да показват недоволството си от несъответстващите условия на живот в " елитния " квартал " Манастирски ливади ", афишират в проведено събитие във Facebook.

" Хората, живеещи в квартал, в който няма нито една издигната в целокупност улица, нито една детска градина, учебно заведение или социална зелена повърхност, ще излязат на митинг с претенции за мигновено започване на процедура за нов обстоен организационен проект ", написа в настояванията на протестиращи. Според тях в квартала няма ред в това кой, къде и по какъв начин може да строи.

 Пореден митинг против презастрояването в столичния квартал
Пореден митинг против презастрояването в столичния квартал " Дружба "

Пешеходната алея сред двата квартала към момента не е възобновена

Сред настояванията им да и моменталното намиране на терени, които да се отчуждят за създаване на детски градини, приблизително учебно заведение, публични зелени площи и паркинги.

Съседите на софийския кмет желаят въвеждане на еднопосочно придвижване по улиците, отделяне на Зона 30 в квартала и незабавни ограничения по преустановяване на безразборното застрояване. Неправителствената организация " Спаси София " също поддържа митинга. Неправителствени организации ще показа заключения от транспортното изследване, извършено при започване на годината взаимно със Сдружение " Градски превоз и инфраструктура ".

По тяхно мнение, без значение, че парцели в квартала се продават като елитни, а кварталът като добре обвързван, в реалност " Манастирски ливади " е доста недосегаем. " Проучването ни сподели, че над 70% от водачите в квартала са принудени да карат и биха употребили градски превоз, в случай че имаше подобен " , акцентират от организацията.

 Жители на
Жители на " Младост " 1 скочиха против градеж на 20-етажна постройка

Фандъкова даде обещание да няма постройка вместо паркинг и паркинг вместо градинка

Инициативният комитет образуван от жителите на " Манастирски ливади " осведоми, че ще желае оставките на кмета на регион Триадица инж. Терзиев и основният му проектант - арх. Шишков . Оставките им се желаят " поради систематичният им неуспех да спазят поетите пред общността задължения ". " Ще настояваме да подадат неотложно оставки ", оповестява инициативният комитет и изяснява, че на митинга ще бъде поискано и отзоваването на всички общински съветници от комисията по архитектура и градоустройство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР