Жителите на Мелбърн се възползваха днес от отварянето на града

...
Жителите на Мелбърн се възползваха днес от отварянето на града
Коментари Харесай

Мелбърн празнува края на дълга поредица от карантини

Жителите на Мелбърн се възползваха през днешния ден от отварянето на града след една от най-дългите серии карантини в света и се насочиха към питейните заведения, заведенията за хранене, а някои - към фризьорските салони, съобщи Франс прес.

" Както споделят децата ми, през днешния ден " атмосферата е страхотна ", пошегува се министър председателят на щата Виктория Дан Андрюс. " Усеща се оптимизъм. Усеща се горделивост за постигнатото ", сподели той. " Опитвам се да не наподобявам като насълзен татко, само че се гордея, извънредно се гордея с този щат ", сподели Андрюс и прикани хората да излязат и " да си създадат прическа, да обядват на открито или да почерпят някой другар с едно пиво ".

След като стартира пандемията, петте милиона поданици на Мелбърн се наложи да не излизат от домовете си общо над 260 дни. Но към този момент са напълно имунизирани 70 % от пълнолетното население на Мелбърн и на щата Виктория, тъй че последните рестрикции, наложени на 5 август, бяха вдигнати.

Оживеният преди време град, който се гордее с динамичната си креативна среда и кафе просвета, претърпя шест карантини.

През 2021 година Мелбърн изгуби първото място в класацията на австралийските градове, в които е най-приятно да се живее, поради съпроводените с принуждение демонстрации против затварянето на града и отлива на локални поданици към други селища от района, където няма ковид. " Забравил бях какво е това ", усмихва се Джордж, седнал на кафе с другари за пръв път от много време.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР