Жителите на малкия френски архипелаг Сен Пиер и Микелон, разположен

...
Жителите на малкия френски архипелаг Сен Пиер и Микелон, разположен
Коментари Харесай

Започнаха предсрочните избори в отвъдморските територии на Франция

Жителите на дребния френски архипелаг Сен Пиер и Микелон, ситуиран край крайбрежията на Канада, започнаха гласуването на първия на предварителните избори за френския парламент, съобщи.

След това за тях ще гласоподават гласоподавателите на френските острови в Карибско море и южноамериканската територия на Френска Гвиана. 

По-късно гласуването ще стартира в териториите в Тихия океан, а по-късно и в Индийския океан.

В неделя (30 юни) ще стартира гласуването на континента.

На избори в два тура французите избират 577 членове на долната камара на Националното заседание. Очертанията на новия парламент ще станат ясни след втория тур, който ще се организира седмица по-късно - на 7 юли.

Предвижда се висока изборна интензивност - към 49 милиона французи имат право на глас.

В понеделник (1 юли) Макрон възнамерява да свика съвещание на кабинета, с цел да вземе решение за идващия курс на деяние, е коментирал държавен източник пред AFP.

" Решението на френския президент да свика предварителни избори след успеха на " Националният общ брой " на европейските избори този месец смая приятелите и враговете на Макрон и сложи под подозрение втората по величина стопанска система в Европа ", написа дренската медия.

Парижката фондова борса претърпя най-големия си месечен спад от две години през юни, съгласно данни, оповестени в края на тази седмица.

Социологическите изследвания предсказват ​​победа на " Националният общ брой " на Марин льо Пен и техните съдружници. Според някои оценки те даже могат да получат безусловно болшинство в долната камара.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР