Жителите на ловешкото село Малиново блокираха главния път София -

...
Жителите на ловешкото село Малиново блокираха главния път София -
Коментари Харесай

Жителите на ловешкото село Малиново блокираха главния път София - Варна заради проблеми с водоподаването

Жителите на ловешкото село Малиново блокираха основния път София - Варна поради проблеми с водоподаването. "Искаме вода " скандираха протестиращите, развявайки българския трикольор, знамето на Европейския съюз и на Община Ловеч.

Движението в региона на бензиностанцията след разклона за селото бе лимитирано за минути. На място на митинга пристигнаха регионалният шеф Ваня Събчева, изпълнителният шеф на "ВиК " АД - Ловеч, Данаил Събевски и заместник-кметът на община Ловеч Даниел Колев.

Недоволните малиновчани бяха водени кмета на селото Ибрахим Абдиев. Прозвуча и националният химн.

"Двадесета година на 21 век ние сме без вода, в обстановка на пандемия ние нямаме вода. Ние не смъкваме държавни управления, ние желаеме помощ от страната, от ВиК-дружествата да се ревизират водопроводните мрежи, да се пуснат съществуващите водоизточници. Искаме инвестиция в бъдещето на нашето село ", съобщи кметът.

Протест блокира пътя София-Варна в Ловешко

Той добави, че и прилежащите села Стефаново и Прелом нямат вода и нищо не се влага, с цел да спре засушаването. Той посочи, че в част от селото водоподаване има един ден, а три няма. Миналата година селото е било без вода шест месеца.

Директорът на водоснабдителното сдружение Данаил Събевски уточни, че режимът на вода касае една трета от селото, която е захранена напълно от локален водоизточник. Засегнати са две улици с към 80 къщи и 200 души в тях.

Според него аргументите за краткотрайния режим са неналичието на задоволително превалявания, както и поливането на земеделските площи, с което протестиращите не се съгласиха.

Той посочи, че идната седмица ще бъде осъществена инспекция на всички клиенти, които имат проблем с водоснабдяването и че за тази година казусът е от една седмица. В завършек на предходната седмица е пуснат един от съществуващите водоизточници.

Областният шеф на Ловеч Ваня Събчева съобщи, че преди години в селото е направена цялата вътрешна водопроводна мрежа и са вложени към 2 милиона лв., съобщи Българска телеграфна агенция.

Протестиращите и институциите са схванаха кметът на селото да внесе декларация в Областна администрация със мнение за решение на казуса. Събчева пое ангажимент до месец да има решение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР