Жителите на кюстендилското село Шишковци, в което дълги години живее

...
Жителите на кюстендилското село Шишковци, в което дълги години живее
Коментари Харесай

В Шишковци плашат с протести заради възстановките с транссексуални модели на картини на Майстора |

Жителите на кюстендилското село Шишковци, в което дълги години живее Владимир Димитров-Майстора, заплашват с митинги

Местните са написали отворено писмо до премиера Кирил Петков и до министъра на културата Атанас Атанасов с безапелационната молба да спрат плана „ Другите българки “, който се реализира с поддръжка на Национален фонд „ Култура “.

По думите на кмета на Шишковци Илияна Петрова в писмото написа, че фотографската изложба, която показва част от творбите на Майстора с лица на хора, които са транссексуални се смятат „ от цяло Кюстендилско за посягане и подигравка с художника “.

Жителите на селото предизвестяват, че ще се вдигнат на митинги, в случай че няма своевременна интервенция на премиера и на министъра на културата да спрат готвената за 8 март галерия в София.

" Ние сме потресени! Имам позвънявания от хора, които са излезли от Шишковци преди 30-40 години, живеят във Варна, в Русе. Хората се обаждат! Просто ситуацията е неповторима... Преди малко разгласих в групата на Шишковци фотография на моя баба, картина на моя баба и не желая тя да бъде сменена. Много е неприятно. Хората тук имат наследници, моделите имат внуци и правнуци... Това е огромен удар за Шишковци ", сподели кметът на Шишковци Илияна Петрова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР