Жителите на квартал Захарна фабрика отново в протестнаготовност. Недоволството им

...
Жителите на квартал Захарна фабрика отново в протестнаготовност. Недоволството им
Коментари Харесай

Жители на „Захарна фабрика” в протестна готовност

Жителите на квартал „ Захарна фабрика ” още веднъж в протестна подготвеност . Недоволството им е обвързвано с продължаващата активност на Kризисния център за настаняване на бездомни лица в регион „ Илинден ” . Настояват и за унищожаване на гетото от противозаконните постройки в квартала, показва.

Жителите на квартала описват, че са подготвени за дейности, тъй като обещаното не е изпълнено.

" Утре сме на митинг пред Столична община в 09:00 ч. Ние би трябвало да се грижим за тези хора. Има и куп организации с такава активност, само че никой не обръща внимание. Въпрос на време е всичко да ескалира. Тези хора не влизат в никакви рамки и не съблюдават правила. Искаме мястото на спешния център да се смени и просто да живеем обикновено ”, споделя Анна Тренкова, ръководител на ИК „ Захарна фабрика ”.

„ Хората са безусловно прави и аз ги поддържам. Тази централизация не е естествена. Не е обикновено толкоз доста хора да бъдат настанени през 100 метра. Говорих с госпожа Фандъкова и тези хора няма да бъдат настанявани повече. Полицейското наличие също е засилено ”, съобщи Иван Божилов – кмет на регион „ Илинден ”.

Той прибавя, че се чака финансиране за ремонт на постройките.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР