Жителите на квартал Парчевич в Раковски искат от кмета на

...
Жителите на квартал Парчевич в Раковски искат от кмета на
Коментари Харесай

Жителите на квартал на Раковски искат „легнали полицаи”

Жителите на квартал „ Парчевич ” в Раковски желаят от кмета на града Павел Гуджеров да бъдат сложени „ легнали служители на реда ”, които да лимитират скоростта на стотиците коли, които минават непрекъснато по централната улица „ Петър Парчевич ” и има съществени предпоставки за произшествия с пешеходци и ПТП-та.

„ Преди ремонта на улицата огромен сектор от пътя беше в дупки, които пречеха на колите да минават с висока скорост. В момента рискът от произшествие е висок. Затова ви молим да бъде инсталирана регламентирана пътна грапавина вид „ лежащ служител на реда ”, която да ограничи високата скорост на преминаващите транспортни средства и да понижи риска от произшествия ”, се споделя в писмо на живеещите на улица „ Петър Парчевич ” до Община Раковски.

„ Разбира се, че ще откликнем на молбата на съгражданите ни. Но това не може да стане незабавно, защото построяването на „ легнали служители на реда “ е процедура, която изисква планиране и координиране с КАТ. Ще осъществяваме пътните неравности сега в който имаме подготвени утвърдени планови оферти ”, разяснява кметът на Раковски Павел Гуджеров.

Той заяви, че след построяването на канализационната мрежа и реконструкцията на съществуващата водопроводна мрежа в квартал „ Парчевич ”, са налети над 580 тона асфалт в две от улиците там – „ Софроний Врачански ” и „ Петър Парчевич ”, като единствено за втората са отишли 460 тона.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР