Жителите на квартал "Факултета" подготвят протест в София заради местенето

...
Жителите на квартал "Факултета" подготвят протест в София заради местенето
Коментари Харесай

Факултета се вдига на протест, местните не искат още цигани

Жителите на квартал "Факултета " приготвят митинг в София поради местенето на роми от Виетнамските общежития в тяхната махала. Недоволството пораства поради проектите ромите да бъдат настанени в контейнери, превърнати в домове, до поликлиниката във "Факултета ".

Част от Виетнамските общежития бяха съборени след митинги на жителите на другия прилежащ квартал "Красна поляна ". 2,4 млн. лева са планувани за преобразуването на транспортни контейнери в общежития, които ще бъдат издигнати на мястото на зелено игрище, където играят децата от "Факултета ". Именно там би трябвало да бъдат настанени ромите, които сега населяват Виетнамските общежития, оповестява "България он еър ".

Хората от "Факултета " бяха безапелационни, че в случай че ромите бъдат преместени, след няколко дни от 60 фамилии ще станат стотици. Те също по този начин се тормозят, че престъпността в квартала ще нарасне.

"Не желаеме да се настанят тук, тъй като сред тях има постоянни хора, само че те са малко. Другите са събрани от всички краища на България. Тук не е място, на което могат да бъдат настанени 50-60 фамилии. След дни ще станат стотици. Това е игрище. Това го направиха от общината. Навсякъде приказват за интеграция, а ние местим хората с 200 метра. Самите роми не желаят тези роми да идват. 90% от жителите имаме нотариални актове на къщите си от 70-80 години. Ще има митинги до момента в който това нещо не бъде отстранено от тук. При нас няма проблеми, те стартират точно при Виетнамските общежития. Това нещо би трябвало да се спре. Ще затваряме булеварди в случай че би трябвало. Консултирали сме се с юристи ", споделиха поданици на "Факултета ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР