Жителите на Копенхаген са оставени да се объркат, след като

...
Жителите на Копенхаген са оставени да се объркат, след като
Коментари Харесай

Пожар на фондовата борса в Копенхаген: Министърът на културата казва, че 400 години култура „в пламъци“

Жителите на Копенхаген са оставени да се объркат, откакто пожар раздра емблематична постройка тази заран, като някои я съпоставят с пъкъла на Нотр Дам.

Историческата постройка Børsen - или Старата фондова борса - е издигната през 1625 година, което я прави една от най-старите здания в датската столица. Ужасяващи фрагменти от местопроизшествието демонстрираха фамозния му шпил, който се срутва на земята, откакто пламъкът избухна към 8 сутринта локално време (7 сутринта по Гринуич) тази заран. Гъстите кълба пушек, издигащи се от постройката, можеха да се видят из Копенхаген, като доста локални поданици се събраха на открито, с цел да скърбят за загубата на обекта на наследството.

Министърът на културата на Дания Якоб Енгел-Шмид употребява Twitter, с цел да се оплаква от „ ужасните фотоси “, които се популяризират от пожара. Той сподели: „ Колко прочувствено е да изпиташ по какъв начин чиновниците в Børsen, положителните хора от службите за незабавна помощ и минаващите копенхагенци си сътрудничат [d], с цел да спасят художествени съкр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР