Жителите на Киев да се скрият в бомоубежищата!, призоваха в

...
Жителите на Киев да се скрият в бомоубежищата!, призоваха в
Коментари Харесай

Русия подложи Украйна на масирано ракетно нападение тази сутрин

" Жителите на Киев да се скрият в бомоубежищата! ", приканиха в обществената мрежа Телеграм украинските военновъздушни сили и прибавиха, че има заплаха столицата да бъде атакувана с балистични ракети.

Украинските военни управляващи в Кривой рог, Запорожие, Харков, Днепър и Хмелницки също оповестиха, че градовете им са подложени на " масирано ракетно нахлуване " от страна на Русия, добавя Българска телеграфна агенция.

Вчера пък над 100 поданици на съветския град Белгород бяха евакуирани в регион, който е по-отдалечен от границата с Украйна, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на локалните управляващи.

" Посрещнахме първите поданици на Белгород, които взеха решение да се реалокират на най-безопасното място. Над 100 души са подслонени във времени центрове за настаняване ", написа в " Телеграм " Андрей Чесноков, началник на Староосколския градски регион, който е ситуиран на към 115 км от Белгород.

Местните управляващи оповестиха на 30 декември, че при украински офанзиви против Белгород на 30 декември са били убити 25 души, напомня АП. Въздушните набези с ракети и дронове продължиха и тази седмица.

Военновъздушни сили на Украйна обявиха в неделя, че системите им за противовъздушна защита са свалили 21 от общо 28 съветски дрона, атакували страната. Русия е изстреляла против Украйна и три противовъздушни ракети.

Южният украински град Херсон през днешния ден е бил подложен на многочислени артилерийски удари от окупирани от Русия територии в Херсонска област, оповестиха локалните управляващи. Ръководителят на военната администрация на град Херсон Роман Мрочко съобщи, че при офанзивите са починали двама души, а други са били ранени.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР