Жителите на казанлъшкото село Бузовград организират протести срещу освободжаването под

...
Жителите на казанлъшкото село Бузовград организират протести срещу освободжаването под
Коментари Харесай

Заради убитото от пиян и дрогиран шофьор дете: Организират отново протест в Бузовград

Жителите на казанлъшкото село Бузовград провеждат митинги против освободжаването под парична гаранция на 57-годишния Димитър Косев, упрекнат за тежкия пътен случай от ноември 2022 година, при който почина 14-годишно момче.

Това оказва се от обява в формалната Facebook група на обитаемото място. Първият митинг ще се състои през днешния ден в 17:00 часа в центъра на селото. Очаква се да участват представители на прокуратурата , се показва в обявата. 

Жителите на Бузовград са внесли и публично искане до кмета на община Казанлък Галина Стоянова за образуване на кротичък митинг на следващия ден в 16:30 часа пред постройката на Районния съд в Казанлък. 

На 15 ноември 2022 година Районният съд в Казанлък дефинира непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Димитър Косев, само че окръжният прокурор Дичо Атанасов потвърди, че той е освободен под парична гаранция. 

Инцидентът възникна на 11 ноември 2022 година на изхода на село Бузовград в посока село Розово. На мястото на случая са се намирали три деца, които са били с колела и са употребявали подложен до пътното платно вендинг автомат.

В момента, в който са тръгнали назад към селото, те са видели автомобил, който, по тяхна преценка, се е движил с превишена скорост и е блъснал стоящото при започване на банкета момче.

Водачът е напуснал местопроизшествието и се е укрил, открит е четири часа по-късно в дома си. Косев е тестван с механически средства за приложимост на алкохол и наркотични субстанции, регистриран е резултат 1,38 промила, както и че е използвал метамфетамин.

Детето умря н яколко дни по-късно в Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Проф. доктор Стоян Киркович “ в Стара Загора. През ноември 2022 година в продължение на няколко дни жителите на село Бузовград проведоха митинги с претенции за заслужено наказване и за по-строг надзор на придвижването по пътищата, а 16 ноември беше разгласен за ден на печал. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР