Жителите на Кърджали отбелязаха Празника на града и 109 години

...
Жителите на Кърджали отбелязаха Празника на града и 109 години
Коментари Харесай

Кърджалийци отбелязаха 109 години от Освобождението на града

Жителите на Кърджали означиха Празника на града и 109 години от Освобождението му.

По традиция тържественият обред бе пред Паметника на освободителите в Градската градина, като преди този момент цветя бяха поднесени на паметника на ген. Васил Делов.

" Това положително общуване на генерации кърджалийци оказва помощ за превръщането на нашия общ дом - Кърджали, в съвременен град, с който през днешния ден се гордеем ", сподели в словото си кметът инж. Хасан Азис.

Той добави, че през миналите 109 години жителите на Кърджали са потвърдили своята доброжелателност един към различен, преодолявали са разнообразни компликации, били са дружно и в положително, и в неприятно.

" Това, което ни е превеждало и през най-тежките тествания, е същинското и осъзнато възприятие за общественост. И съм сигурен, че ще продължим и отсега нататък да живеем дружно като едно огромно семейство - с взаимни отстъпки, старания, любов, без да се разделяме етнически или религиозно ", сподели кметът.

Днешният празничен за Кърджали 21 октомври стартира с детски футболен шампионат. Пред паметника на Васил Левски бе открита галерия, представяща родопския град в предишното и през днешния ден. 21 октомври е разгласен и за Ден на отворените порти в Регионалния исторически музей, в художествения отдел " Станка Димитрова " и в Регионалната библиотека " Н.Й. Вапцаров ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР