Жителите на Канада съвсем скоро ще могат да купуват електромобилите

...
Жителите на Канада съвсем скоро ще могат да купуват електромобилите
Коментари Харесай

В Канада започват продажбите на Model Y с цена  CA$59 990, изцяло произведени в Китай

Жителите на Канада напълно скоро ще могат да купуват електрическите автомобили Tesla Model Y, импортирани от Китай. Производството на колите към този момент се реализира в гигафабриката на компанията в Шанхай.

Model Y е най-продаваният електромобил на Tesla в света. Решението да се доставят съединени в Китай коли в Канада ще даде опция на компанията да свърже най-големия си цех с най-големия си пазар (Северна Америка).

Миналата седмица Tesla актуализира канадския си уеб страница със известие, че напълно скоро на пазара ще излезе нова версия на Model Y. Тя ще коства 59 990 канадски $ (44 200 щатски долара), което е с 10 000 канадски $ (7370 щатски долара) и 16 000 канадски $ (11 790 щатски долара) по-евтино от разновидностите надлежно Long Range и Performance. Купувачите ще могат да получат своя електрически автомобил за интервала от месец май до юли 2023 година

Правителството на Канада актуализира своя уеб страница и добави новата версия на Model Y към листата с коли, чиито купувачи могат да получат отстъпки от 5000 канадски $ (3685 щатски долара). Версията Long Range също е включена в листата.

Производството на Model Y за Канада в Китай стартира през месец април. До края на второто тримесечие на 2023 година компанията има намерение да създаде към 9000 електрическия автомобил. Автомобилите ще бъдат оборудвани с литиево-желязо-фосфатни акумулатори на акумулаторните блокове. В момента електрическите автомобили с китайски акумулатори се продават в Северна Америка, само че сглобяването им се прави в Тексас.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР