Жителите на Калофер блокираха за кратко Подбалканския път, заради стар

...
Жителите на Калофер блокираха за кратко Подбалканския път, заради стар
Коментари Харесай

Жители на Калофер блокираха за кратко Подбалканския път заради стар проблем с качеството на водата

Жителите на Калофер блокираха за малко Подбалканския път, поради остарял проблем с водоснабдяването и неприятното качеството на питейната вода в града.

Първоначално те се събраха в центъра на града, където бяха донесли кофи с мръсна вода, и демонстрираха какво е качеството на водата, която тече от чешмите им. Калоферци се оплакват, че има повреди по водопровода, а водата е мътна, мирише на кал и няма налягане. След дъжд или повреда водата е негодна за прилагане. Те упорстват за промяна на цялата водопроводна мрежа, с цел да бъде решен казусът с качеството на водата. Освен това настоят от ВиК Пловдив да изпълнят стихотворец остарял ангажимент и да сменят водопроводните тръби на три улици в Калофер, който е трябвало да завърши в края на август, само че изобщо не е стратирал.

"Каквато е в реката, такава е и в чешмите, тъй като нямаме и пречиствателна станция ", сподели кметът на Калофер Румен Стоянов, който също е измежду протестиращите. Той добави, че в случай че до 10 дни няма реакция от виновните институции жителите на Калофер ще блокират за неопределен срок Подбалканския път.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР