Жителите на Калофер блокираха за кратко Подбалканския път София -

...
Жителите на Калофер блокираха за кратко Подбалканския път София -
Коментари Харесай

Жители на Калофер блокираха Подбалканския път, водата им – тиня

Жителите на Калофер блокираха за малко Подбалканския път София - Бургас поради неприятното качество на питейната вода в града и неналичието на обикновено водоснабдяване. Те дадоха десетдневен период на отрасловите институции, с цел да подхващат нужните дейности и обявиха, че в случай че това не се случи ще разположат палатков лагер на републиканския път.

Местните хора споделиха, че и през днешния ден в по-голямата част на Калофер няма обикновено налягане на водата и има аромат на кал. Гражданите направиха протестно шествие до източната част на град. Там блокираха за към 10 минути Подбалканския път София-Бургас.

Кметът на Калофер Румен Стоянов сподели пред Българска национална телевизия, че в случай че до 10 дни няма решение на казуса, ще преминат в безсрочни митинги.

" Тези улици, които са ни ги дали обещание да дойдат и да си ги създадат, тъй като там са най-големите проблеми - те са четири улици, едната е за другата година и желаем да се стартира незабавно процедурата за пречиствателна станция ", съобщи Стоянов.

Кметът на Карлово пък сподели, че още предходната година е подал искане във ВиК асоциацията за построяването на пречиствателна станция за питейна вода в Калофер.

" Всяка година ние сменяме, само че силите и бюджетът не ни стигат ", отговори доктор Емил Кабаиванов, кмет на Карлово.

Кабаиванов увери, че Калофер ще бъде включен във втория интегриран план на общината, който сега се приготвя, с цел да бъдат заменени към 4 км от водопреносната мрежа на града.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР