Жителите на хавайския архипелаг се подготвят за преминаването на мощния

...
Жителите на хавайския архипелаг се подготвят за преминаването на мощния
Коментари Харесай

Хаваи се готви за страховит ураган

Жителите на хавайския архипелаг се приготвят за прекосяването на мощния вихър Лейн, чиято мощ в последните часове е леко намаляла, съобщи БГНЕС.
" Хавайските острови остават уязвими, защото ураганът Лейн от 4-та категория минава южно от Големия хавайски остров ", се споделя в бюлетина на Националния център за следене на урагани в Хонолулу.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп прикани локалните поданици да се приготвят за илната стихия, която би достигнала оптималната 5 степен по скалата Сафир-Симпсън, с ветрове със скорост от 260 км/ч, преди леко да отслабнат до 250 км/ч. " Всички вие, които се намирате на пътя на урагана Лейн, апелирам, бъдете подготвени, следвайте препоръките на държавните и локални чиновници, с цел да бъдете в сигурност ", прикани Тръмп в Twitter.
За Федералната организация за изключителни обстановки (ФЕМА) " въпросът не е дали те (хавайците) ще бъдат наранени или не ", а да се приготвят за най-лошото.
" Те ще видят последствията от тази стихия (...) Нашият приоритет сега е, популацията да е в сигурност. Ние настояваме жителите да наблюдават и взимат под внимание цялата публична информация ", сподели на конференция ръководителят на ФЕМА, Брок Лонг.
Корабите и подводниците на американският флот са почнали да напущат базата в Пърл Харбър, с цел да потърсят леговище в морето, както изисква процедурата при рискови метеорологични условия.
" Декларацията за изключително състояние към този момент е в действие, учебните заведения и офисите са затворени ", изясни пред CNN хавайския сенатор Мази Хироно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР