Жителите на град Мартен и съседните села блокираха граничния пункт

...
Жителите на град Мартен и съседните села блокираха граничния пункт
Коментари Харесай

Жителите на град Мартен и съседните села блокираха граничния пункт Дунав мост при Русе

Жителите на град Мартен и прилежащите села блокираха граничния пункт " Дунав мост " при Русе. Протестът им е против километричните опашки от тирове и тапите в региона, както и против бездействието на управляващите за решаването на казуса с трафика.

Потърпевши от хаоса и тапите на " Дунав мост " се заканват да разпънат палатков лагер. Протестът им ще бъде неопределен, до момента в който опашките от тирове не изчезнат. Вместо да се предвижат за 10 минути от Русе до Мартен на хората им се постанова да губят часове измежду камионите, с цел да стигнат до домовете и работните си места.

Международните водачи пък са принудени да живеят в кабините на камионите, тъй като постоянно, с цел да преминат пет километра в региона на Дунав мост, им лишава 12 часа.

Проблемът е от години, само че се задълбочи след експлоадирането на войната в Украйна. Трафикът се усили и за денонощие през " Дунав мост " минават над две хиляди камиона.

На този декор нито фериботната връзка Русе-Гюргево е възобновена, нито има буферен паркинг. Не е ясно по кое време въобще ще започва и построяването на втори мост над Дунав сред Русе и Гюргево.

Затова търпението на жителите на прилежащия град Мартен се изчерпа. Въпреки че са предизвестени от полицията, че нямат право да затварят интернационалния път, те го блокираха за малко, само че до напрежение не се стигна.

Репортер: Даниела Димитрова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР