Жителите на град Калофер са в готовност за протести заради

...
Жителите на град Калофер са в готовност за протести заради
Коментари Харесай

В Калофер са в готовност за протести заради увеличение на цената на водата

Жителите на град Калофер са в подготвеност за митинги поради нарастване на цената на водата в обитаемото място. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пловдив кметът на града Румен Стоянов. По думите му калоферци считат, че нарастването от 0,91 лева на 1,43 лева за пространствен метър вода, което е в действие от 1 юни тази година, не е заслужено и целесъобразно. „ В град Калофер не може да се приказва за качество на водата – ние нямаме никакви качество на водата. Всичко е на свободна гравитация. Нямаме и помпи, посредством които да утежняват и да се генерират някакви разноски. В рамките на година в Калофер се записват над 100 повреди по водопреносната мрежа. Много пари се харчат за отстраняването им, а в това време не се взимат съответни решения да се подмени мрежата със същите тези средства. Много пъти съм поставял този въпрос пред способените органи и той остава просто да рее във въздуха “, изясни Стоянов.
Неразрешеният проблем с водата е причина за съставянето на Инициативен комитет в обитаемото място и организирането на подписка. „ Подписите са събрани и ще бъдат изпратени до КЕВР. Имаме 5-6 претенции, с цел да имаме някаква визия за в бъдеще време изобщо какво ще се направи в града по този въпрос. Много пъти съм казвал, че във вода вървим, а жадни стоим. Проблемът с водата е голям “, акцентира Румен Стоянов.
Кметът на Калофер изясни, че в обитаемото място няма и пречиствателна станция. „ Каквато е водата в реката, такава е и в чешмите. Няма никаква разлика. Съоръженията са остарели и не са подновявани. Оставени са по този начин, както хората са си ги създали преди време на доброволни начала. От тогава до момента хората най-вече се къпят с тази вода, тъй като няма съвсем никакви питейни качества “, разяснява Стоянов. Той съобщи, че в случай че въпросът с цената и качеството на водата не бъдат решени в най-скоро време, жителите на Калофер ще стачкуват. „ Ние сме предизвестили КЕВР и чакаме отговор от тях. От реакцията им зависят нашите последващи ходове “, сподели още кметът на града.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР