Жителите на град Батановци, Пернишка област, имат желание от години

...
Жителите на град Батановци, Пернишка област, имат желание от години
Коментари Харесай

Жителите на Батановци събират средства за църква

Жителите на град Батановци, Пернишка област, имат предпочитание от години да построят православен храм. Те нямат черква и търсят поддръжка. Досега са събрали към 14 000 лв., с които са налели основите на бъдещата черква „ Свето Успение Богородично”.

„ Ние сме дребен град и нямаме православен храм. Имаме наоколо манастир, който обаче не е настоящ.

Всички поданици сме 100 % православни християни и имаме потребност от своята черква. Събрали сме част от парите, само че те не са задоволително. Положени са основите, само че дотук. Имаме потребност от поддръжка.

Идеята за църквата е от много години, само че заради една или друга причина не можеше да се стартира строителството. Очакваме подпомагане от управляващите и от българската православна черква. Навсякъде обаче срещаме една стена. Където и да сме отишли, само че одобряват и изслушват, само че до такава степен. Проектът е от 10 години и едвам към този момент, в края на октомври, започнахме действителни дейности по проекта”, съобщи Ивайло Иванов – един от жителите на Батановци и основател на плана.

Храм,,Свето Успение Богородично " гр.Батановци, сметка за набиране на средства: Банка ДСК ЕАД, клон Перник IBAN: BG03STSA93000022459998 BIC:STSABGSF
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР