Жителите на Европейския съюз няма да бъдат принуждавани да използват

...
Жителите на Европейския съюз няма да бъдат принуждавани да използват
Коментари Харесай

Сериозни промени: Microsoft представи версия на Windows ексклузивно за Европейския съюз и съобщи какви са промените

Жителите на Европейския съюз няма да бъдат принуждавани да употребяват фирмените онлайн услуги на Microsoft, за което компанията постоянно е подложена на критика.

През месец ноември предходната година Microsoft стартира работа върху обилни промени в Оценка за съвместимост Windows за Европейския съюз. Идеята е операционната система да не нарушава новия Закон за цифровите пазари (DMA), който има за цел да понижи въздействието на софтуерните колоси върху ИТ промишлеността. Крайният период за фирмите беше избран за 6-ти март 2024 година Microsoft съблюдава периода и разгласява нужната информация по отношение на измененията в Windows за Европейски Съюз. Информацията е на Neowin.

Самото известие на Microsoft е оповестено в нейния формален блог. Ето и основната част от него:

Браузърът Edge и уеб търсенето Bing са модифицирани по този начин, че потребителите да могат да отстраняват тези приложения от Windows посредством общоприетите механизми на Windows. Те са свободно налични за унищожаване, в случай че решат да го създадат.

Microsoft разреши и даде указания за приложения за уеб търсене на трети страни да оферират услуги за уеб търсене посредством полето за търсене в лентата със задания на Windows. Както и да употребяват всеки определен от тях браузър, с цел да демонстрират страницата с резултатите от търсенето по същия метод, както е при приложението за уеб търсене Bing на Microsoft. По сходен метод Windows разрешава на разработчиците да основават новинарски излъчвания от трети страни в панела Windows Widgets, сходно на Microsoft Edge.

Microsoft промени и процедурата за логване в Оценка за съвместимост Windows. Преди въвеждането на DMA Оценка за съвместимост Windows автоматизирано регистрираше потребителите в своите други артикули и онлайн услуги на Microsoft, които събират данни. В това число Edge, Bing и услугата „ Start “ (например новините, времето и т.н.), когато потребителите влизаха за първи път в Windows. Windows към този момент няма автоматизирано да записва потребителите за тези услуги.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР