Жителите на едно от най-пострадалите от водното бедствие карловски села

...
Жителите на едно от най-пострадалите от водното бедствие карловски села
Коментари Харесай

Жители на Богдан отново посрещнаха Коледа във фургони

Жителите на едно от най-пострадалите от водното злополучие карловски села - Богдан посрещнаха втора поредна Коледа във фургони.

Година и три месеца след водния пъкъл Христо Цветков и щерка му не могат да се отърсят от ужаса на прииждащите талази, които съвсем унищожават дома им, а Христо, който е бил самичък по това време, съумява да се избави.

Едно от първите неща, които са възстановили през лятото, са две стаи, с цел да има къде да живеят и оранжерията, с цел да имат издръжка.

" Трябваше на първо време да си възстановя остарялата оранжерия, тъй като в случай че има оранжерия, човек може по-рано да възпроизведе продукция и с помощта на това имаше цяло лято и за нас и за децата. Допреди две седмици отскубнах последните домати, само че повече отдадохме да стегнем стаите и къщата за живеене ", сподели Христо Цветков пред Българска национална телевизия.
С помощта на средства от донорите и близки са ремонтирали две стаи на първия етаж, които напълно са били под вода и в този момент живеят в тях. Средствата обаче не доближават, с цел да се извърши ремонт на другата част на къщата, която въобще не е годна за живеене.

" Там желае цялостен ремонт, не е пипано нищо, единствено е изчистено и се употребява за складово помещение ", сподели Милена Потокова.

В селото към момента има хора, които живеят във фургони, тъй като стихията е отнесла напълно къщите ми, а те нямат опция да ги възстановят отначало. Започнал е и ремонт на инфраструктурата. Изгражда се коритото на реката, мостови уреди. Ремонтират се и някои улици.

" Все още е руина съвсем. Да се оправят и пътища, почти и самото село да придобие по-цивилизован тип ", сподели Милена Потопова.

Христо и Милена показаха вяра, че ще посрещнат третата Коледа след бедствието с напълно възобновена къща, а селото ще бъде напълно с нов образ.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР