Жителите на едно от най-големите села в Кюстендилско - Джерман,

...
Жителите на едно от най-големите села в Кюстендилско - Джерман,
Коментари Харесай

Жителите на село Джерман готвят протести заради воден режим

Жителите на едно от най-големите села в Кюстендилско - Джерман, заплашват с митинги поради прелюдия от 1 август режим на питейната вода, заяви БНР. Режимът освен, че не е анулиран, а и става по-непоносим, обявиха джерманци.

Те упорстват ВиК-Дупница да открие и в профил скрити течове по довеждащия тръбопровод. Искат и сондаж за нов водоизточник.

По думите му шефът на локалното ВиК е осведомен, само че от сдружението нямат желание да търсят скритата повреда. " Ситуацията е нетърпима. Предупредили сме ВиК да чакат нещо като митинги ", сподели кметът Ангел Цветков.

За две трети селото вода се подава по ВиК мрежата на Дупница и в тези квартали казусът не е толкоз сериозен. За останалата част на селото водата не доближава. Домакинствата не могат да пускат перални и бойлери да се къпят, носят вода на ръка.

" Довеждащият тръбопровод, който е изграждан 60-те години, някъде има проблем в горната част на селото и не може да устоя на налягане. От 1 август има заповед за режим, бяха оправданията - с поливането, намаляването на дебита. Но в този момент мина октомври, а ситуацията е същото ", сподели кметът Ангел Цветков. Той е определен за трети следващ мандат. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР