Жителите на две ловешки села - Йоглав и Умаревци, недоволстват

...
Жителите на две ловешки села - Йоглав и Умаревци, недоволстват
Коментари Харесай

Община Ловеч със сигнал до две министерства и прокуратурата за нетърпима миризма от птицекланицата край село Йоглав

Жителите на две ловешки села - Йоглав и Умаревци, недоволстват от нетърпима миризма от близката птицекланица. Хората от Йоглав са организирали подписка против шефа на компанията, като са изпратили и тъжби до Общината, регионалния шеф, здравната ревизия, Агенцията по храните и Инспекцията по околната среда. 
Кметът на село Йоглав Ирена Георгиева уточни, че сигналите за замърсяването на въздуха са още от лятото, само че до този миг резултат от инспекциите на институциите няма: Отчетоха, че самият проблем не е в тяхната подготвеност.
Георгиева разясни, че казусът идва от наторяването на обработваемите земи в региона на селото с отпадъчни артикули от фермата:  Което се прави нощем и сутринта мирише. Защото това не е тъкмо животинска тор, а е боклук. 
Според шефа Николай Василев в предприятието се съблюдават европейските стандарти. От община Ловеч ще уведомят за казуса министерствата на околната среда и водите и на земеделието и храните, както и прокуратурата, а жителите на село Йоглав имат намерение да провеждат митинги.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР