Жителите на дупнишкото село Джерман подновяват протестните си действия срещу

...
Жителите на дупнишкото село Джерман подновяват протестните си действия срещу
Коментари Харесай

Жителите на дупнишкото село Джерман подновяват протестите си

Жителите на дупнишкото село Джерман възобновяват протестните си дейности против построяването на Център за преправка на боклуци в землището на обитаемото място. Това заяви ръководителят на съдружие "Бъдеще за Джерман " Борислав Тасков.

На 6 януари - Йордановден от 11,30 часа протестиращите ще блокират придвижването по основен път Е-79. Решение за това е взето на общоселско заседание, състояло се на 22 декември. Протестите ще се вършат всеки месец отсега нататък, сподели още Тасков пред Българска телеграфна агенция.

"Шест години ръководещите в Дупница не съумяха да проумеят претекстовете за несъгласието ни, както и не съумяха и да посочат причина за какво точно това място е определено за създаване на център за преправка на боклуци ", разяснява Борислав Тасков. Той напомни, че теренът е свлачищен, има подпочвени води и е обработваем. "Никой не си дава сметка и за вероятните последици от бъдещата му употреба като център за преправка на боклуци ", сподели още Борислав Тасков.

Местните припомниха, че на мястото при първите митинги през 2012 година беше повдигнат кръст за създаване на предстоящ параклис.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР