Жителите на девинското село Триград и на още три родопски

...
Жителите на девинското село Триград и на още три родопски
Коментари Харесай

Триград си поиска пътя на протест

Жителите на девинското село Триград и на още три родопски села излязоха на митинг на пътя Кричим-Девин, съобщи БНР.

Недоволните упорстват за ремонт на пътя, защото към този момент втори месец правата към Триград е блокирана поради водното злополучие през декември.

„ Стига обещания, желаеме път! “, „ Искаме бъдеще, не обезлюдени селища “, настояха протестиращите.

Акцията на локалните поданици е в отговор на отчасти взетите решение за разпределяне на пари за ремонт на най-засегнатите сектори до Триград. Според тях с това проблемите въобще не са решени в дълготраен проект.

„ Очакваме изцяло решение на казуса с пътя, защото не желаем поетапно да се разрешава…тъй като в тази ситуация се касае освен за тези два сектора, а за повсеместен ремонт и проваляне на пътя след всяко наводняване “, съобщи ръководителят на съдружие „ Бъдеще за Триград “ Нели Митева.

Кметът на Девин Здравко Иванов съобщи от своя страна, че за повсеместен ремонт на пътя Тешел – Кестен ще са нужни десетки милиони левове и без поддръжката на страна общината не може да се оправи:

„ Към момента междуведомствената комисия е одобрила нашето предложение, следва да бъдат обезпечени средствата от Министерски съвет. Провели сме социална поръчка за двата компрометирани сектора. Надявам се от началото на март да стартират строително-монтажните работи и възобновяване на трите сектора на пътя “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР