Жителите на държави от Европейския съюз, на които вече са

...
Жителите на държави от Европейския съюз, на които вече са
Коментари Харесай

Над половината пълнолетни граждани на ЕС са напълно ваксинирани срещу COVID-19

Жителите на страни от Европейския съюз, на които към този момент са сложени по две дози коронавирус ваксини, към този момент са 187,7 милиона, или 51,3 на 100 от пълнолетното население (навършило 18 години), демонстрират данни, оповестени през днешния ден на формалния уебсайт на Европейския център за профилактика и надзор на болесттите.

На първо място измежду страните от Европейски Съюз по дял на жителите, които са изцяло имунизирани, е Малта с 83,6 %. Следват Унгария с 65,1 на 100 и Ирландия с 64,8 %.

Сред страните на Стария континент, които не са част от Европейски Съюз, отпред е Исландия с 82,6 % изцяло имунизирани.

По една доза ваксина е направена на 246,3 милиона поданици на страни от общността, което се равнява на 67,3 на 100 от пълнолетното население. Начело са Белгия с 84,6 %, инжектирани с първа доза, Малта - с 83,1 на 100 и Нидерландия с 82,9 %.

На 10 юли председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че страните от общността към този момент са получили задоволително количество ваксини, с цел да имунизират изцяло не по-малко от 70 % от пълнолетното си население до края на този месец, напомня организацията.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР