Жителите на четири свищовски села, които нямат питейна вода, днес

...
Жителите на четири свищовски села, които нямат питейна вода, днес
Коментари Харесай

Заради безводието: Протестиращи отново блокират пътя Плевен – Русе

Жителите на четири свищовски села, които нямат питейна вода, през днешния ден и на следващия ден още веднъж излизат на митинги. Хората от Хаджидимитрово, Горна Студена, Козловец и Морава ще затворят основния път Плевен – Русе при село Горна Студена . Блокадите са от 10 до 10:30 часа и от 11 до 11:30 часа.

Това е следващият митинг с пътна обсада на бедстващите, поради безводието, свищовски села. Хората желаят водният оператор и страната да се намесят и да довършат довеждащите водопроводи, да се ремонтират вътрешните мрежи и да се търсят нови водоизточници. Загубите по тръбите са над 70%, а локалните водоизточници са съвсем пресъхнали. В селата няма вода с дни.

Проблемите с безводието в свищовските села бяха разисквани през седмицата от кмета на общината Генчо Генчев с районния министър Виолета Коритарова и с водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

Има направена планова документи за замяна на остарялата и негодна ВиК мрежа в засегнатите села, само че финансовият ангажимент е непостижим за Общината. Търсят се интензивно източници и способи за финансиране, показват от Свищовската община и допълват, че се вършат и хидрогеоложки изследвания за търсене на различни водоизточници.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР