Жителите на Бургас продължават да се оплакват от шума от

...
Жителите на Бургас продължават да се оплакват от шума от
Коментари Харесай

Бургазлии питат: Кога ще се сложи край на гонките с автомобили и мотори в града?

Жителите на Бургас не престават да се оплакват от шума от моторни транспортни средства , които се движат по основните пътни артерии в границите на града. Проблемът е дълготраен и към момента няма решение, макар че през последните месеци полицията организира серия от акции в тази посока .

До Общински съвет-Бургас е изпратено писмо от бургазлия , който твърди, че е един хилядите пострадали от гонките с коли и мотоциклети. По думите му нормално това се случва през нощта, когато не работи и светофарната уредба в града. Той приканва способените органи да си свършат работата, с цел да може казусът да бъде решен дефинитивно и спокойствието на жителите да бъде обезпечено. 

„ Моля да ме информирате за ограниченията, които Общински съвет Бургас е подхванал или ще предприеме, по отношение на нарушаването на публичния ред и шума от коли и мотоциклети по основни пътни артерии в границите на града “.

Искра.бг напомня, че още предишното лято. Последваха серия от инспекции от страна на полицията, като, а колите им с отстранени шумозаглушители бяха спрени от придвижване. Извършват се инспекции и за рисково шофиране, както и за така наречен „ дрифтиране “

Въпреки глобите недобросъвестни водачи и мотоциклетисти в Бургас не престават да употребяват тъмните часове на денонощието, с цел да карат с висока скорост по празните булеварди . Освен шумово замърсяване това е причина и за тежки произшествия, които до този миг за благополучие се разминават. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР