Жителите на Братаница и днес ще излязат на бдение в

...
Жителите на Братаница и днес ще излязат на бдение в
Коментари Харесай

Очевидци след трагедията с 8-годишното дете: Линейката дойде след повече от 30 минути

Жителите на Братаница и през днешния ден ще излязат на бдение в памет на 8-годишното момиченце, което през вчерашния ден бе блъснато от чиновник на БОП на пешеходна пътека и умря по-късно в МБАЛ-Пазарджик. Хората упорстват да се вземат ограничения, с цел да не се позволява такава покруса още веднъж.
Още по тематиката
Напрежението в селото е осезаемо и тази заран има засилено полицейско наличие.

Свидетелите на трагичния случай не престават да настояват, че забавянето на колата за спешна помощ е една от аргументите за гибелта на момиченцето, съобщи Българска национална телевизия.

" Чуха се мощни спирачки, тропот, това не е първата злополука, много са се случвали. Изтичах бързо на открито, с цел да видя какво се случва. Червен автомобил беше паркиран тук на тротоара, Мони лежеше на пътя. Казаха ми по-късно, че са я блъснали на пешеходната пътека, която е много по-надолу. Мони имаше много мощен пулс, само че не дишаше. Устата й посиняваше, по тази причина започнах изкуствено сдишане на момента, цветът стартира да се връща в устните й, пулсът й стана много мощен за известно време, по-късно бях заменена от Ина тук, да взема въздух, тя продължи с изкуственото дишане на Мони ", сподели очевидка на случая.

Жената описа, че през тази отмора е видяла следващото позвъняване към Бърза помощ. Първото позвъняване е в 11:38, а последното в 11:52 часа.

" След тези 14 минути аз се върнах още веднъж да върша това изкуствено дишане на детето, Бърза помощ не идваше. Нямах опция да засека какъв брой лиши идването на колата за спешна помощ. Хората от селото споделят, че повече от 30 минути са минали преди да мине колата за спешна помощ ", сподели очевидката на случая.

Ина, която също е очевидец на случая, сподели, че е видяла кола, която е профучала около нея с над 90 км /ч.

" В паниката се чуваше единствено: Кога ще пристигна тази кола за спешна помощ. Наистина колата за спешна помощ пристигна много късно ", продължи Ина.

Снощи хората от Братаница се събраха на мястото, където е умряло детето. Те съобщи, че хората би трябвало да карат по метод, по който да пазят всички деца на пътя, по този начин като че ли това е тяхното дете. Това не е първата злополука на това място. Преди няколко месеца е блъснат и умрял различен човек. През 2018 година отново дете е убито на пешеходна пътека в селото.

Вчера от Окръжната прокуратура в Пазарджик оповестиха, че водачът е арестуван и са му е взета кръвна проба за съществуване на алкохол и опиати. От обвиняването обаче отхвърлиха да оповестят името му.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР