Жителите на блок в Кючук Париж си искат обратно двата

...
Жителите на блок в Кючук Париж си искат обратно двата
Коментари Харесай

Улица си иска кофите за смет, вижте защо

Жителите на блок в " Кючук Париж " си желаят назад двата изчезнали контейнера за боклук. Металните казани вид „ бобър “ от години стояха върху тротоара на пресечката на улиците „ Димитър Талев “ и „ Стамат Икономов “, само че от няколко дни към този момент ги няма там, оповестиха за „ Марица “ хора от квартала.  

„ Махнаха ги преди няколко дни. Сигурно им се е сторило, че не е европейско кофите за боклук да бъдат на такова видно място. Само че в този момент сме принудени да вървим минимум 200 метра до най-близкия резервоар в квартала “, оплакват се лишените от място за отпадък хора.  

Те настояват, че когато почнал градежът на нова кооперация против блока, било планувано на тротоара пред нея да има джоб за контейнерите. Това обаче не се случило, а по-късно изчезнали и казаните. „ Искаме да ни ги върнат, не може да вървим по другите улици, с цел да си изхвърлим сметта “, настояват чувстващите се ощетени поданици на региона.

Контейнерите не са изчезнали, а са преместени на няколко метра настрана - единият на ул. " Стамат Икономов ", а другият - на бул. " Македония ", изясни Манно Митева, еколог в регион " Южен ". Тя изясни, че не е редно съдовете за боклук да заемат част от тротоара, както беше в тази ситуация, тъй като пречат, а също така от прилежащия блок до администрацията беше подадена тъжба. Хората упорстваха да махнем контейнерите, тъй като са до техните прозорци и им мирише, допълни  еколожката. 

В администрацията нямат информация за това, че вложителят на новата кооперация имал обвързване да прави джобове за контейнери за боклук. Но би било добре да се одобри закон, с който още при проектирането вложителите да плануват места за контейнери, тъй като с новото строителство казусът със съдовете за боклук става все по-голям.

Никой не желае резервоар пред входа или под прозорците, а свободните места стават все по-голям недостиг, защото всеки квадратен метър от незастроеното пространство се употребява за паркиране, разяснява Манно Митева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР