Жителите на близкия до Русе град Мартен излязоха тази вечер

...
Жителите на близкия до Русе град Мартен излязоха тази вечер
Коментари Харесай

Жители на Мартен блокираха кръговото кръстовище край Дунав мост

Жителите на близкия до Русе град Мартен излязоха довечера на митинг.

Причина за недоволството са колоните от тежкотоварни камиони, които изчакват да преминат Граничен контролно-пропусквателен пункт "Дунав мост ". Тировете се редят на опашка в сектора сред Мартен и Русе и по този начин затрудняват придвижването.

"Не можем да се придвижваме до работните си места. Тези товарни коли би трябвало да бъдат преместени на буферен паркинг и да ги няма на пътя ", сподели една от протестиращите Елка Недкова, предава Българска телеграфна агенция.

Сборният пункт на участниците в митинга бе на изхода на град Мартен. След това бе проведено автошествие, което блокира придвижването в кръгово кръстовище край граничния пункт.

Областният шеф на Русе Анатоли Станев, който беседва с протестиращите, изясни, че с цел да се понижат опашките от изчакващи транспортни средства в региона на граничния пункт, камиони се стопират в прилежащи области. Отделно, издадена е възбрана за прекъсване на камиони в сектор сред две кръгови кръстовища по пътя Русе-Мартен, с цел да не се получават тапи.

Станев сподели още, че е разговарял с управляващите в Гюргево, които го уверили, че ще се ускори скоростта на обработка на камионите от румънска страна в идните седмици.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР